0

GTKY

Aiiisshh selama keje kat sini... jarang sket amek tau jargon2 yang ade.. sebab terlampau la banyak!! Pening jadi nye.. Nak di jadikan cerita, 2 minggu lepas ade le hamba allah, sent request nak ber GTKY with me... tak banyak bunyi pun accept saje lasbb kunun nya TOP2 boss yang rekomenkan...
 
Confident ni... hahaha walaupun tak tau ape makna GTKY tu sebenarnya!! Aku assume GTKY = transfer knowledge session.. So, aku sediakan la beberapa docx tok aku present kan kat dia.. hehehehe Nampak tak?? Rajin?? Ade usaha?? Kan kan kan.. Walaupun tak tau ape kebenda nye yang org tu nak hahahha...
 
Musti korang nak cakap.. aku ni biol kan.. Kenapa tak tanye?? Niat di hati memang nak tanye dia balik.. or tanye senior kan.. Tapi aku cam tak sempat, banyak keje yang lebh penting aku kena dulukan!! Bukan bz yang buat2... Ni memang betol2 bz...Dengan laptop yang buat hal plak!! Yang best tu smp escalate ke level 3 ok.. Hp oh HP... Bukan nak kutuk, tp.... memang nak bgtau... Dah tau ade promtp error, depa bukan nak fix follow error message tu.. Kelako tak?? depa dok godek2 benda yang same.. tak membuahkan hasil.. dan membuang mase aku 2 hari!!! Stressss, bile smp kat level 3... depa tgk error msg, straight away fix it.. Aku malas nak bgtau, sbb tu keje derang!! kang kate aku pandai2.. hahahaha Kenapa aku tak fix?? sbb aku tak de access...
 
Pendekkan citer, sejam sebelum nak g GTKY tu..... aku ternampak kat calendar tu ade note.. yang org tu nak IDP... pulak dah!! ape kebenda nye IDP tu?? eerrgggg ... dok tanyer2.. tup2

IDP = INDIVIDUAL DEVELOPMENT PLAN

 
Pulak dah, mane aku nak korek ni? ape rupa format nyer>? Aku tak penah2 ade menda ni.... Hampeh... Bile dapat example.. mak ai... ni bukan aku kena buat sorang2... masak... Tema lead aku plak kuar lunch tak balik!! Line manager aku plak? Bukan kat sini... Mau nangis!!! Gelabah ke tak?? Tuhan saje yang tau! Aku hantam buat2 ape yang aku bole buat... evaluate diri sendiri hahahaha ~ Masuk bakul angkat sendiri le..
 
 
Print out... Dok chantting2 biase jer... borak2 pasal experience dolu2... ape yang aku akan buat in future.. tak de pun dia tanye IDP tu!! sengal kan. hahahha!! Aku je yg poyo~ Aku jual la citer keje aku dulu2... dlm lebih kurang sejam gak la sessi borak2 tu... Cantik orangnyer!!
 
 
Selesai sudah.... aku naik jumpe team mate aku.. seorang ni tanyer... gi mane... aku cakap le tak gi mane2.. borak2 ngan OTC Manager HK... then dia sebut GTKY... tau plak mamat ni.. Hahahah Padahal dia baru je join dlm 5 bulan!! Then aku tanyer le dia,.... ape ke benda GTKY??
 
 

GTKY = GET TO KNOW YOU

 

Then dia plak yang explain kat aku... Dia ramai geng dept lain, selalu dok citer pasal GTKY ni... ooooooooooooooooo. Ni kire cam first step la.. sebelum interview...
 
 
hahahhahahaa Lembab btol!!!
 
 
Kalo ade rezeki, alhamdulillah!!
0

Penambah Perisa Laksam yang Perrrgghhhhh ~

Jumaat lepas babang ikut mak jijah gi amek opah and ateh kat airport. Opah baru balik dari Kelantan. Sampai tertidor la dia dalam car dok tunggu flight opah landed. Sungguh kepenatan nampaknye....
 
 
Sian anak ummi yerk ~
 
Then al-kisah nyer ummi + baba memang tak amek babang pun mlm tu. Sleeping la babang kat umah opah.
 
Ummi mai umah opah sabtu petang, nak amek anak ommi yang gmok ni.. Tengok2 opah buat laksam. Memang kesukaan babang la.. Memang anak kelate.
 
Kopok Lekor + Masak Singge + Laksam
 
Ommi tak tau citer ni sampai Isnin, mak jijah update kat FB.
 
 
 
Patut la rase laksam opah cam lain macam je... Serius ~
 
* Selamat la awak tu anak bongsu opah.... Kalo orang lain ?? tak tau la ommi nak cakap!!
 
 
Back to Top