KETIADAAN MASE ~

 Wah dah baru .............. lame gile dah tak update kan.. lebih dari setahun!!
 
Pejam celik pejam celik!! Anak2 pun dah membesar dan udah pun menambah ahli keluarga!! Tempat kerja pun dah baru.... Nape baru?? Kena retrench ler.. sedih sangat2. Tapi nak buat cam no, company decision kan, kick out those yg baru .... Even myself dah 2 tahun +++ pun consider baru!!
 
Bukan rezeki di sana!! Mungkin ade hikmahnye ..
This is new me.. yes !! BERHIJAB ~
 
 
 
 
 This is my new addition~ My Lil Princess~
 
~ DHIYA DIDILYA NASRINI ~
 Special kan? Leap year!! Tahun DRAGON plak tu... Memang pada mula nye cam acuh tak acuh gak, sbb jarang yg pertama tu sangat2 la dekat!! Berapa dekat??
 
Bile babang nak masuk 5 BULAN > tup tup  preggy balik... padahal doc dah pesan earlier MUST HAVE GAP AT LEAST 2 - 3 YEARS for next pregnancy!!
 
Alhamdulillah bile jumpe ngan doc pakar, she said 
"ALHAMDULILLAH dah rezeki kan....."
 
 
Tetapi bersyarat:-
 
1- Baby tak boleh besar sgt, kena control mkn
2- Tak boleh miss check up every month
3- Selalu monitor if ade sakit2 kat tmpt c sec tu
 
 
Mase tu seronok tak terkata.. Ye la, bile tanyer sume org pasal 2nd c sec sume bagi pendapat yang tak berapa menyedapkan hati!! bikin cuwak!!
 
Hati tersangat la lega tak terhingga , and Alhamdulillah dipermudahkan segala2nye!! Bile dah nak due date, doc offer to have early delivery. My hubby pun setuju, supaya tak kelam kabut ..Jadi kami pun setuju memilih that special date 29 feb 2012
 
 
 
 
5 months
 

11 months

 
latest babang + baba
 
dedek latest
 
Wajah2 kesayangan ummi....Dulu ye babang panggil ummi, tapi sejak 2-3 menjak sbok BERGIYOMI.. pronounce ummi sudah pun bertukar jadi:-
 

OMMI OMMi OMMi

 
Melayan kerenah anak2 pada waktu gini memang memenatkan!! Sungguh!!
Tapi tanpa mereka pasti akan rase kehilangan, dah setiap ari kot ngadap derang!!
Gelak tawa tangis tu buat hati ku tidak kosong!!
Kadang2 tu memang ummi geram tengok - noty tau korang dua2....
Aiishhh, tah2 ummi kecik lagi teruk kan???? hahhahahaa
 
~ LOVE YOU XOXO ~
 
p/s :- will try to get this blog updated ..... sorry yerk......
  
 


1 comments:

aida azali said...

cantiknya nan berhijab. buat tutorial please! please! please

Post a Comment

Back to Top